BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5720|回復: 46

有事困擾,請高人指點~!

話說我有個之前關係都算幾好既朋友,黎咗我公司附近番工,日日中午都有2個鐘既放飯時間,但唔知點解距除咗OFF之外日日都會黎搵我,初時都唔覺得咩,但之後無論系落雨定系好似依家天氣凍咗打曬風,距都依然會黎,我都已經對距好冷淡、冇乜點騷距既啦~!
我唔想再咁日日見到距呀,覺得距好煩,點同距講好呀?
同佢講你已婚~
原帖由 wkasan 於 2009-11-17 03:01 PM 發表
同佢講你已婚~

係唔係直接左D...好易查到...但都好易令佢死心GE...
但係如果佢係厚面皮型GE話...黎招無咩效...
所以最好GE方法係...你唔係我鐘意GE類型同埋我已經有男朋友啦...而且我家陣好幸福...所以你都係死左條死啦...

回復 4# Tason 的帖子

距冇講距鍾意我架,我都有同距講我有男友,冇用~!

回復 5# Cat 的帖子

好簡單姐~佢如果想聊你...你就係咁講你男友D野...我諗無男仔會忍到...自然唔會聊你...
原帖由 Cat 於 2009-11-17 03:16 PM 發表
距冇講距鍾意我架,我都有同距講我有男友,冇用~!

咁GE話就要分成三种情況黎分析 :
第一种 : 佢唔係鐘意你而你對你有好感...想做下朋友...
黎种人可以直接話卑佢聽...我唔想同你做朋友...總有你GE行為已經對我GE日常生活造成左影響...希望你唔好再咁做...我會好困擾...如果第一种方法無效GE話...即係證明佢係鐘意你GE...咁請睇第二种...

第二种 :  佢鐘意你...唔理你有無男朋友或你鐘唔鐘意佢...
通常黎類人唔係太純情就係太有心機 :
1.太純情GE某D人往往唔可以理智分析同控制自己GE情感...所以很容易固執...俗稱 : 死牛一面頸(嚴重D可能係花痴)...黎類人好難搞...一係你搬走...一係等佢自己醒悟
2.太有心機GE人往往都會用習慣黎改變你GE思想...日日卑你見到佢...咁樣可以令到你慢慢習慣佢GE存在...變得無咁抗拒...再慢慢進攻...之后令你覺得無左佢會好怪或唔想無左佢(黎D係人性GE弱點黎GE,所以要小心)...黎類人GE耐性唔錯...適合持久戰...所以你最好速戰速決...你可以警告佢話如果你再咁做GE話..我就告你性騷擾(最好有證據)...反正可用GE方法越快越好...

第三种 : 如果上面GE方法對佢係完全無效GE話(佢依然無動於衷)....咁我只能講..恭喜你...你遇到十年難得一見GE變態狂...請直接同家長商量或報警處理...

當然如果你有佢更多詳細GE資料GE話...將可以作出更完整和准确GE分析...
唔,感情問題本人救你唔到~
不過上面你可以參考下~我覺得幾有意思~^^
原帖由 寒靈.伊 於 2009-11-17 08:51 PM 發表
唔,感情問題本人救你唔到~
不過上面你可以參考下~我覺得幾有意思~^^

難得今日超得閑...突然心情興奮...好想打字...所以打左一大堆..
TOSON....你真係唔係一般GE得閒.... YY今日心情咁HIGH??HAHA~~~
原帖由 少主紫咩咩 於 2009-11-17 11:18 PM 發表
TOSON....你真係唔係一般GE得閒.... YY今日心情咁HIGH??HAHA~~~

全因為唔得閑左成個星期...難得得閑...梗係要發洩下啦...

回復 6# 陳近南 的帖子

我都有試過架,不過距都冇反應,之後我又唔識俾咩反應,衰咗~!

回復 7# Tason 的帖子

有啊,之前同距都算幾Friend下架,不過距依家日日黎搵我我就覺得距好煩,所以有時我就扮忙住做嘢唔得閒騷距咯,距就會企系旁邊到等,我仲系唔騷距,距先走。但系平時MSN或者QQ到距又冇點同我講嘢既喔!我問過曬我D異性朋友,包括D好老死既,都話唔會日日黎搵我啦。但又有朋友話系距公司多阿嬋,距唔想對住,所以先黎搵我,我覺得落雨同天氣咁凍都黎就好變態咯~!

回復 8# 寒靈.伊 的帖子

好詳細,我都好佩服~!

回復 14# Cat 的帖子

無法啦...一係你忍受佢...

一係就反枱唔認人...發佢爛渣...