BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: ★糖※糖☆

兩個人, 一個面向東, 一個面向西, 需要多少面境子他們

★糖※糖☆  在 2005-1-17 10:40 AM 發表:

有 一 架 車 ,  時速 最 高 二 百 公 里 ,  經 常 響 公 主 道 出 沒 ,  車 主 個名叫 阿 Rose ,  司 機 個 名 叫 阿 Jack ,  What is the name of the car ,  架 車 叫 乜 名?

唔係叫「鐵達尼」掛..................?
★糖※糖☆  在 2005-1-17 10:43 AM 發表:

有 一 條 橋 ,  橋兩 邊 都 各 有 一 塊 牌 寫 住 『 不 准 過 橋 』 ,  亦 都 每 邊 各有 一 個 看 更 守 住 條 橋 ,  但 係 D 人 係 咁 過 橋 呢 兩 個 看更 都 唔 理 ,  究  竟 點 解 ?

『 不 准 過 橋 』係橋名~呢題簡單左少少
★糖※糖☆  在 2005-1-17 10:45 AM 發表:

十 年 前 有 一 條 船 可以 載 十 個 人, 當 時 船 上 已 有 八 人, 點 解 當 一 個 孕 婦 上 船 後, 隻 船 沉 左?

個孕婦係雙胞胎
★糖※糖☆  在 2005-1-17 10:49 AM 發表:

十三個小孩子在玩捉迷藏, 卻只可以捉著十二個,為什么呢?

其中一個係捉人
★糖※糖☆  在 2005-1-17 10:51 AM 發表:

皮球沒碰地面, 也沒因碰到牆而反單回來, 為什么還會回到你手中呢?

係唔係向上拋?
★糖※糖☆  在 2005-1-17 10:52 AM 發表:

一個人可以一邊刷牙一邊吹口哨,為什麼?

佢刷緊假牙
★糖※糖☆  在 2005-1-17 10:54 AM 發表:

兩個人, 一個面向東, 一個面向西, 需要多少面境子他們才能看到對方呢?

呢條我係小學二年級老師已經問過我喇............
答案係一塊都唔使,因為佢地係面對面企~
★糖※糖☆  在 1-16-2005 08:40 PM 發表:

有 一 架 車 ,  時速 最 高 二 百 公 里 ,  經 常 響 公 主 道 出 沒 ,  車 主 個名叫 阿 Rose ,  司 機 個 名 叫 阿 Jack ,  What is the name of the car ,  架 車 叫 乜 名?

架 車 叫 "What" lo
★糖※糖☆  在 1-16-2005 08:47 PM 發表:

一個賊走進了一間屋子, 那里雖然有很多錢,但他都不偷, 為什么呢?

因為那是他家
唔識.......
★糖※糖☆  在 2005-1-17 10:41 AM 發表:

為何小明到小華家需要一小時的車程,而小華到小明家要兩個半小時的車程呢?

兩個半小時味一個小時lo
o的問題好簡單
係麼~~唔是好覺~~
對 於 梨 講 .. 可 能 簡 單 ....=.-''
對於我黎講...巧難le~