BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6923|回復: 64

★天○使●之☆戀↘

回合一↘序言↘

傳說......

神也可以戀愛......

但是......不可越過界限

否則......必受天遣

愛神邱比特卻因為和凡人相戀.而被打下凡間,負責撮合一百對真心的情侶,
受愛情苦難,才能回復真面目......

第一回↘完↘

★天○使●之☆戀↘ ↘回合二↘

回合二↘重遇天使↘

在一個充滿夏日氣息的暑假...含著淚的最後一個短訊......傳出了.呆呆地坐在一旁

的揚...在想起和她前度女友的快樂時光...但...這一切,都已

經成為了過去,而他,也就正式成為了失戀大軍的最新一人.這時候,揚立即想找一個

人陪陪自己散散心........『喂,文呀?做緊咩呀,我岩岩失戀,陪我

去打下波啦.』.『唔啦,我唔得閑呀,陪緊老婆仔呀!』.『算啦,你都係有異性冇人性

ga la...我自己去搵工做啦.bb...』.雖然不是缺錢用,但他仍

然想找一份工作,用來發洩失戀的心情.揚走了一個下午.走累了,就到麥當勞,打算

休一休息,一會再出發,突然揚的手機響起,原來是揚以前追求不到的

女孩子,妍.揚連忙拿起電話,用很溫柔的語氣道『係係,妳搵我咩事呀?』.『冇呀,

岩岩番屋企悶咪搵你lo,你有冇掛住我呢?』.『梗係有啦』.原來.

妍是揚的網絡情人.經過一輛綿綿情語後.揚打算繼續上路找工作.就在這時.有一名

麥當勞的女員工,手拿著一張招聘人員名單.揚立即向哪女員工說:

『唔該!』.『係,先生,請問有咩可以幫到你ge呢?』.在此時,原來這個女員工是揚

初二的女同學,比揚大幾年,樣子頗為清純可愛,留著長長的馬尾.

『e,你咪係呀月?』.『揚?』.『係呀,仲記唔記得我呢?』.『更係記得啦,你戈陣坐

我後面架嘛.』.『咩麥當勞請人咩?』.『係呀.你想做呀?』

『係呀,冇野做好悶丫嘛』.『哦.甘我推你入去做啦,但你要請我食飯架wo』,『冇

問題啦』...就是這樣,揚就成為了麥當勞的一份子,天天努力工作,

在感情的方面,卻沒太大的變化,但天生擁有一副酷酷面貌的他,卻引來了一大班少

女天天來圍觀.使他十分煩惱,有一天下班之後,揚打算騎電單車回家

.這時候,一名女孩攔著揚,并向他表白月見揚入苦況,及時走過來,拖著揚的手,說:

『我先係佢女朋友,妳死心把啦!』,少女發怒離去,月連忙縮開手,

說:『我幫你解左圍啦,你欠我一個人情呀!知冇?』.此時,揚的心里突然出現戀愛的

感覺...就在這時...時空突然停頓,四周事物一切都不會動,

連時間都停了下來.揚嚇得發呆...因為...在揚的面前.......出現了一個...折掉了一

半翅膀的天使...........................

回合二↘完↘nn[ Last edited by 羅馬王子-托七 on 2004-7-17 at 02:38 AM ]
好呀*>>重有冇呀*??
冬//藍  在 1988-03-18 10:05 AM 發表:

好呀*>>重有冇呀*??

有架...不過要等今晚先
......大佬......唔洗番工咩........
尋晚寫戈兩回都寫到四點丫.....
嘩.,..
           使唔使咁惡呀*...
      我寫野有時都要連續坐係到5、6個鐘la*...
冇計..........
太累啦.......................
冇計..........
太累啦.......................
                你今日唔使番工咩*??
哦....
                    折翼天使*〕〕''``ˍ
hehe~~
呢個名係我玩online game ge名黎架..........
‘明白啦...

★天○使●之☆戀↘

回合三↘真正身份↘完成!