BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2982|回復: 23

中左30秒重新開機and藍屏倒數毒~help

我5g係米中左30秒毒~之前入os 30秒-1分鐘后就自動重啟~衣家就
入os 30秒-1分鐘后就藍屏~好似咁

不過就下面有時間同我由1數到100后又自動重啟

我個os係c盤~but又有重要野~想洗win過D野去D:都5得啦~

衣家點算~天殺大大~最好就有D修復幫到我~最幾秒鍾~(因為我30秒后又重啟)
[13][13][13][13][13][13][13][03][03][03]
有無試過用安全模式登入過 ?

開機個陣按住 f5 或 f8 (因為有些機 是用f5 但大多數xp system 都是按f 8 )

然後佢會有好多項被你簡 你先用"vga 模式登入" 如果成功登入而無重新開機 顯示卡可能有問題 如果一樣都是會重新開機的話 多數都是中左毒

然後照些方法進入安全模式 (無病毒可以響安全模式中運行)

然後 backup你d資料 去d盘

如果安全模式都會重新開機的話 九成都是cpu bios motherbroad display卡 有問題nn[ Last edited by 天殺孤星 on 2006-8-30 at 01:36 PM ]
Originally posted by $靚仔龍$呵呵 at 2006-8-30 11:27 AM:
我5g係米中左30秒毒~之前入os 30秒-1分鐘后就自動重啟~衣家就
入os 30秒-1分鐘后就藍屏~好似咁

不過就下面有時間同我由1 ...

仲有一個個人建議 就是唔好再玩qq 因為跟據統計是msn 或 qq 用戶最易受到黑客攻擊

其中有qq木馬 (專盜密碼 令你中其他更嚴重的病毒 close 你所有防衛system )

而msn 則有通訊不安全的問題 (可能你同你朋友的對話會被黑客竊聽 黑客有個軟體叫 msn 嗅探)
咁剩係可以用icq..???
我玩msn ga姐~不過le輪上果陣都無同人傾過計~:(

我入安全模式真係都Restart~

之后就連安全模式都入5到~ load到入去停左

就連響d盤裝過新win都5得~

衣家5g點解響d盤裝新win又得~不過我開機果陣無得比我揀用邊個win一定入去d:

果個~!唉~

天殺大大,我衣家好想用返c盤個win呀~!好有感情架嘛,用左咁耐~

你話我搵到個毒出黎咁可5可以用返c果win呀~

有咩掃毒最勁~最強~連我le個30秒毒都掃到出黎且del~請指點
仲有我衣家用d:個win~用左成個鍾啦~!汗....
format 個c : 再重裝
5得呢~我真係用開個c盤win~有感情~同慣曬其他野~真係無其他方法啦~

我衣家用d個win又有藍屏啦~!5通真係我硬件壞?

天天大大,我有個請求,你可5可以黎幫我睇下呀~

我比返小小茶水你呀~咁好過我去數碼城比人扼呀:(
講個時間啦 ~ 最好是下午3:30之後
死啦~!le個時間呀~!

睇`下我9號同10號得5得先呀~你早兩日黎check貼呀 ~thx
ok
天殺大大~其實我有無可能用得返C:個WIN先

我用d盤個win又成日係咁~重裝過先用到~不過又無曬d野~

我唸過啦~! if用5返c盤個win~我備份啦~我想燒出黎~but我要d野一共成20gb

一隻dvd-r 5夠~我想要DL 咁樣方便d~去數碼城問又無得賣~邊到有得賣呀~
Originally posted by $靚仔龍$呵呵 at 2006-9-9 01:03 PM:
天殺大大~其實我有無可能用得返C:個WIN先

我用d盤個win又成日係咁~重裝過先用到~不過又無曬d野~

我唸過啦~! if用5返c盤個win~我備份啦~我想燒出黎~but我要d野一共成20gb

一隻dvd-r 5夠~我想要 ...

用外置 hdd (外置硬碟)本人買左  80gb 速度極快 一條usb搞掂

usb hdd好貴架bo~5係成幾舊水ga咩>?我又5想曬咁多錢

我買左啦 響幸運閣買是760 mop 響數碼城大約是600几左右