BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
返回列表 發新帖
樓主: $靚仔龍$呵

中左30秒重新開機and藍屏倒數毒~help

嘩~!都貴啦~!我d學生哥仔~黎咋,,,唉

幾多GB呀~80?
唉~到衣家~我部機又5G壞d物~!我衣家可以用c盤個win成2個鍾先藍屏呀~
  唉

我衣家又懷疑係mon問題~唉
MON 有問題是唔會藍屏架

藍屏的原因得一種 就是某些軟體同microsoft的重要軟體相沖 或者是某種病毒對microsoft 的軟體進行攻擊

你藍屏之前有無啓動咩軟體? 或者是執行過什麼 ?
 我都5係‘好清楚~我開機果陣會啟動AsusProb (睇下cpu同mb溫度)

Spy Sweeper

NOD32

clocX

DU Meter (睇衣家上/下載速度)
我衣家有藍屏CUT圖啦~
佢問你所有硬體是否搜實? 或者是某些更新造成的嚴重情況
吓~!!!..???咁即係點呀
咁即是你睇下有無硬件鬆左  或者是某些軟體update 同microsoft d服務撞左

攪到藍屏 如果檢查唔到 你都是重裝windows 啦

天殺大大~

我整返好部腦啦~!原來真係條RAM壞左~我買左條512,4舊5呀~好貴呀~

我拎去數碼城果野到整~

妖~距都5d點整ga~搞到我好多野5見左~歌我有成千首~衣家得返261首

圖片子子子子資料夾~5見左好多個~!but我響垃圾桶又無wo~

距都5g點整ga~

有無咩方法知道d野係人為del~定整機果時系統del~頂~好傷心呀我衣家