請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1382|回復: 4

新加坡禁食香口膠之迷

A:「你地又知唔知新加坡點解禁食香口膠呀?」
B:「因為清潔問題嗎!香口膠難清理嗎!」
A:「清潔就是清潔,不過不是難清理!」
B:「咁又何解呀?」
A:「聽我一個泰國朋友講,一齊從泰皇請李光耀的一個飯局開始......

泰皇問:『李總理,待慢晒,你覺得d飯菜如何呀?』
李光耀:『唔錯唔錯,特別果味大蝦!』
泰:『係呀!泰國大蝦好出名。』

李:『泰皇,我想問一問你們吃剩的蝦殼會點處置呀?』
泰皇投下出奇的眼光回答說:『當然掉落垃圾桶喇!』
李光耀就好得意地說:『我地新加坡人就聰明喇,將d蝦殼造晒蝦片出口俾你地 泰國人食。』

泰:『飯後果來喇......d橙好甜的,請!』
李:『泰皇,我又想問一問你們吃剩的橙皮會點處置呀?』
泰皇又投下出奇的眼光回答說:『當然掉落垃圾桶喇!』
李光耀又好得意地說:『我地新加坡人就聰明喇,將d橙皮造晒果醬出口俾你地 泰國人食。』

泰皇笑了一笑。李光耀拿出香口膠問泰皇食唔食。
泰皇擰了兩下頭問:『李總理,我想問一問你們用完的避孕套會點處置呀?』
李光耀就笑一笑說:『當然掉落垃圾桶喇!』
泰皇就好得意地說:『我地泰國人就聰明喇,將d用完的避孕套造晒香口膠出口 俾你地新加坡人食。』

自此之後,李光耀就禁止新加坡人食香口膠。」
嘩~~~~唔係下
嬲尾個度好搞笑wo~~
   哈合~~~
面壁 see過