請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2314|回復: 6

酒店禁忌世界通用住酒店6守則

成日聽到D酒店鬧鬼. 點解0的酒店咁多鬼? 原因係好多人鍾意0係酒店自殺. 因為死左會有人發覺,又唔會整污漕自己地方.佢

地做酒店(特別係做reception既)會留意住客既出入. 如果發現住客兩日都無出過門口,打電話去房又無人聽,就要一個職員加一

個主管級人員一齊用後備鎖匙開門入去,睇下係咪出左事. 要兩個人一齊入去既原因係可以互相做證人, 如果間房唔見左野都可

以有人證.如果真係有人係酒店自殺,酒店係唔會打九九九.佢地會用特別渠道將條屍送走.特別渠道唔一定唔合法,總之係唔會俾

傳媒知道既渠道.因為好多傳媒都鍾意偷聽九九九頻道去搶新聞. 為左防止傳媒報左出黎而影響生意,好多酒店都會咁做.

幾套世界通用住酒店守則 :

1. 住酒店一定唔住走廊尾既房. 酒店唔係永遠都爆棚,當唔爆棚既時候,酒店會由電梯大堂開始一路將房間分配出去,咁做既原因

係將住客集中, 方便清潔同執房等等. 所以相對黎講, 走廊尾既房間人氣會較少, 容易招惹D污漕野.

2. 入到房唔好將櫃桶打開晒.好多人好鍾意一入到房就將櫃桶打開晒,睇下有乜野....咁樣其實好易「迫」鬼黎....

鬼都怕人,如果間房真係有鬼, 要留返一D地方俾佢匿埋...

3. 訓覺最好著返一盞燈. 好簡單,俾返少少「陽氣」間房喎...

4. 見到間房有聖經, 唔駛驚. 但係如果見到本聖經打開左,就要換房 ,間房有聖經有可能係因為宗教信仰問題,未必係同鬼魂有

關. 但係如果本聖經係打開左, 就表示間房唔乾淨. 因為打開既並唔係求其一篇經文,會係一篇驅鬼既經文, 所以最好換房.若果

真係迫不得已要住, 記住唔好懶有手尾咁合返埋本聖經!

5. 假如一入到去就發覺好唔舒服, 最好換房.

6. 假如有好誇張既事發生, 例如張床震,電視,燈自己開關, 櫃桶自己打開等等, 唔好諗,寧願轉酒店都唔好住.因為可能你已經唔覺意得罪左「佢」.....
酒店真係好多鬼  唔怪得我去親酒店住都會通頂瞓唔到  周身唔自在    仲覺得好污漕   
所以無逼不得己時  都唔會住酒店
我一向好驚住酒店...一D安全感都無...
咁都無法的...
唔通瞓街咩?
瞓街更加唔安全   D人仲衰過D鬼
hehe
咁咪係lo
一定要住酒店
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!