BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 16952|回復: 176

一念天堂...一念地獄...

[發帖際遇]: Tason販賣軍火, 不小心賺到佣金現金89銖.
nn2009年3月12日...
呢個係天使與惡魔鬥爭的日子...
因為呢係日子係我英文口語GE期中考...但最傪GE係老師GE題目係好難GE...
我地GE考試方式係...係十條問題入面...老師會選三題...然後我地由個三題里面選一題黎講...
睇好似好易...但難就難係D題目一D都唔正常...
例如 : 澳門經濟GE迅速發展係唔係一件好事,賭場娛樂場所會對該地區產生什麼影響,為什麼? (十題里面GE其中一題,最重要係用英文講)
但最攞命GE唔係呢D....而係你好辛苦咁講完D問題後...個老師總會再根據你講GE野問你問題...真係好種闗羽千里走單騎GE感覺...
總有好重要GE一點係...個班D人個個英文都係高水淮GE學生...係可以同老師對答如流GE個種...全班得我一個英文係差GE...
所以係呢一日...我D精神係處於極度緊張狀態...一直係度考慮緊到底要唔要去考試...因為基於以上GE各種原因...搞到我真係想放棄...
內心GE天使同惡魔一直打到天昏地暗....就算到左考室都依然係度打緊...二邊都總未分出勝負(理智型GE痛苦莫過於此)
呢一日真係極度疲倦...由於英文口語係最後一堂上(6點)...所以我由早上溫到上堂...之間係温到死下死下...唔記得講添...D題目GE答案係要自己作GA...
有時都温到眼訓...訓一陣又再溫過...温一陣又再訓過...好慘好傪...

但最後...依然係肥皂劇GE劇情(正義必勝)...所以惡魔輸左...
我係考個陣完全聽唔明老師問我GE問題係咩意思...但我一早就預左...所以我連老師會問D咩GE問題都考慮埋...最後竟然得米...個陣時我感覺自己去左天堂...

題外話...有個學生運氣值超差...佢係十題里面做左7題...但老師選GE題佢竟然一題都唔中...其運氣值真係令人無奈...機率係 1/99...差唔多係1%GE機率都卑佢中埋...
咁多字    唔想睇...
[發帖際遇]: Tason販賣軍火, 不小心賺到佣金現金47銖.
nn多字都犯法...

回復 1# 的帖子

口語都驚 ............... 我驚聽力 ..................................
聽力黎d野...我已經麻木左...
兩個超CHEAP的壞學生...
= =
......好正常- -.....even我而家做speech....我上到台....都有d 唔知咩ge感覺....講完仲有少少dizzy添= =........
但係- -平時上堂我就慣性...堂堂都係度串d阿sir@v@好好玩~~~!
我串得佢地多佢地對我印象好....英文堂2堂都囉A ....正正的~~!!!
串佢 ... 都唔知用乜英文串佢 ...
我個口語係用電腦換番黎
jus like 佢講課...你又係咁搵d野挑剔佢@v@呢邊d老師好by...佢地覺得你留心上堂@v@
記得有一次老師講jack up@v@勁搞笑...我問咩係jack off (打飛機)ar~~
個老師笑左成堂!!!成班都唔知咩事....
串阿SIR...我咁乖...都係唔好做好D....
你扮咩...壞學生...
唔係EXACTLY串....書面D GE講法叫"互動"  UNDERSTAND???
都好難下O~
原帖由 Tason 於 2009-3-13 01:28 AM 發表
[發帖際遇]: Tason販賣軍火, 不小心賺到佣金現金89銖.

2009年3月12日...
呢個係天使與惡魔鬥爭的日子...
因為呢係日子係我英文口語GE期中考...但最傪GE係老師GE題目係好難GE...
我地GE考試方式係 ...

其實你寫咁長 都是兜個圈黎讚自己ja