BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4715|回復: 53

發生在中國山東濰坊的農民的淒慘(轉貼)

中國的悲哀,眼淚會說明一切 !!

我們的口號是:轉發到胡總看到為止!!!

為什麼受傷的總是老百姓?

沒公理了!!我們要轉轉轉轉!!!!!!!!

視頻我看了``請大家幫忙轉貼下,一個書記光天化日之下帶著黑社會衝進農民家裡強行拆房,一群人動手打一個沒有還手之力的

老人,我看了我無語了,請不要再用什麼過來人口氣說了,現實中我們是什麼也做不了,但是動動手轉轉貼卻是我們能做的,人

要有良心,如果我看不到,我可能什麼也不會做,但是視頻中我真真切切的看到了,實在是痛心,這些人是什麼德行,這貼別地

方也發過,不過叫人給幾分鐘和諧了如果放在這也被和諧了`我什麼也不想說

請大家好好看看視頻,看完再問問自己良心

http://union.bokecc.com/flash/pocle/player.swf?siteid=0C2D2D8946DCF1DE&vid=929E8494CDEABBD3&autoStart=false
我都好同情佢地~
不過同情有咩用丫都幫唔到佢地~
衣家有d中國地方政府管理方法真係好差~
[發帖際遇]: ☆~友情~☆在路邊開檔, 本日賺到現金7銖.
nn我最憎中國人就係咁....用埋晒d咁ge手段....
政府唔想賠償比d村民就用武力實施....我係中國都覺得可恥~
比人地見到只會話我地係野人......!!!!!!!!!!fuxk!!!
[發帖際遇]: Tason出門就踩狗屎,失去50元,轉身去買彩票,中獎現金70銖元,大叫,行狗屎運.
nn只係因為中央政府想改善農民生活...所以地方官便強行實施...只為討好上面d人(腰功..)
呢d咁行為
隻眼開隻眼閉  
習慣左lu
根本無可能比胡總睇到
比中央見到一定封.....
垃圾一堆...........
我睇唔到呀...個空間話比人刪左....
shit...中央開始做野la~~~
[發帖際遇]: Tason在賭場爽了一把, 贏得現金1銖.
nn手脚好快...效率極高...佩服中央...
冇可能會比到上面睇~”~
鄉村發展~
係咁ga啦~
唔人道ge對待~~社會根本就係咁
我在很多年說過這句話...

人性已經不存在了 ----- 陳近南
講起尼樣野~
令我林起前幾日,前幾日我去拱北,
過去o個時都冇物野,
返黎ge時候,個公關就同我講:「你ge回鄉証過左期wo。」
跟住我就呆左,過左期?!你講笑呀?
然後佢要我等一等,佢話要等上頭通知先知點做,
然後因為我o個日下午要去機場,所以問佢咁我大約幾點可以走得?
跟住佢就好串咁同我講,你今日一定走唔到,
跟住我就好火,同佢嘈,我話:「你比得我入,點解唔比我出?!」
我入去係當日ge早上,出返黎係當日ge下午,
跟住佢又同我講:「我地要等上頭ge指示,先決定點解決。」
到本前為止,佢ge態度都好串,令我超想告佢,
然後我又忍唔住,同佢嘈,我話:「竟然你比得我入,尼個就係你ge疏忽,如果你地真係做到野,就唔會連尼個少少ge錯都犯啦,你地有咩權唔比我番返澳門呀?!」
我同佢嘈左一陣,佢個頭頭就黎和解。

我都唔明,明明係佢地自己辦事不力,仲講到我好似得罪佢咁,我又冇做壞事,又冇帶危險品,幹嘛咁ge態度呀?!