BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1475|回復: 3

求救..我部腦唔知做乜

我部腦唔係好妥...
曾經遇到以下問題:

1.連線後開IE....
  然後雖然開啟了IE...
  但一直在lag機...然後cpu過熱自動boot機

2.連完線..上完網...
  然後關閉IE...但IE沒有回應..
  又關閉唔到IE..乜都做唔到...結果手動boot機

3.連完線..上完網...
  然後關閉IE...IE的確關閉到...
  但係關閉左番到桌面(或file)就當機...
  跟住就乜都按唔到...只係得滑鼠郁到...個桌面好似幅圖咁...按乜到無用...結果都係手動boot機

4.離線中...用IE開flash遊戲玩...
  一開就lag機...開到玩完...
  跟住都係乜都按唔到...只係得滑鼠郁到...個桌面好似幅圖咁...按乜到無用...結果都係一樣...

但有時上了幾個小時都冇事..而且只要唔上網或開IE都完全冇問題

究竟係IE問題...
定係中左咩木馬...
有咩方法解...
唯一...我唔想洗機...
因為我無割硬盤...
咩都存落個C盤度.......
第一 睇你的情況好明顯是中毒

你試下用norton 2006 洗下 再加超級兔子7.15 洗洗 如果都是咁 或者可以試下重裝ie
重裝ie方法如下:

http://www.bysan.com/viewthread.php?tid=11091
如果都唔得的話 就洗機....nn[ Last edited by 天殺孤星 on 2006-8-28 at 04:24 PM ]
兔子洗過
暫時冇問題

而我個norton係2004
仲過左更新期
有冇辦法破解
thx~
破解這種東西我是不幹的(因為實在太麻煩 再加上管理員曾警告不要上傳破解軟體)