BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1340|回復: 5

msn病毒解決方法

呢一種新的電腦病毒叫 IM PLUS

有玩既MSN既朋友‧一定要注意!

如果你地發現同人MSN緊既時候‧

對方SD俾你既信息寫著:

此信息已经被您的朋友(對方的名)使用IM Plus加密,请下载http://chnstudio.com/upload/implus.exe或通知您的朋友取消加密发送 55u45YWs SVAwLzk=

你地一定唔可以下載!!當然呢個MAIL既網址‧都唔好蠢到CLICK左落去啦!!如果你地發現自己既桌面、我的文件、本機磁碟機C‧總之發現你電腦眾多檔案中發現一個檔案既圖係一個黃色箱‧黃色箱有一個圖‧如圖:↑ ‧黃色箱仲裝左幾本書‧個檔名叫 IM PLUS . exe

當你下載左呢個病毒的會出現的情況:

當你每次開左電腦進入左桌面‧都會彈左一個視窗‧‧

個視窗係藍色的‧上面有個圖係兩個圓形的人‧好似MSN的人仔一樣‧

最主要的係寫住: IM PLUS‧

解毒方法:

按ALT + CTRL + DELETE‧將呢個檔案 ( IM PLUS .exe)結束‧跟住進入我的電腦‧進入本機磁碟機 C‧見到一個叫IM PLUS .exe 的PROGRAME FILE嗎‧將呢個FILE丟左去‧‧資源回收筒‧再清理個回收筒‧照理應該咩野都無‧‧
MarksMan.N2 該用戶已被刪除
好多人都話ok嫁bo.....
幸 好`無 中
呵呵...我都係......
好彩我都無事