BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3393|回復: 20

何謂愛~

愛其實係心靈上最缺乏的,愛係一種感覺,不知不覺地來,也會不知不覺地走。愛一個人,唔係想要得到,而係要負出,但當你負出時,對方未必會接受,所以愛就係最難去了解的感覺。
好多人認為自己拍過拖十幾次就好巴閉,其實最可憐就係佢地,拍拖十幾次都係失敗,仲大大聲聲話比人聽,驚死人地唔知道,你地話可唔可憐啊..........
(以上係個人感覺,如有冒犯,敬請原諒)
Originally posted by yusofulck at 2006-1-13 03:27 PM:
愛其實係心靈上最缺乏的,愛係一種感覺,不知不覺地來,也會不知不覺地走。愛一個人,唔係想要得到,而係要負出,但當你負出時,對方未必會接受,所以愛就係最難去了解的感覺。
好多人認為自己拍過拖十幾次就好巴 ...

說得好....真係好好...100%支持你....
最後哥幾句先係重點...
寒靈.伊 該用戶已被刪除
Originally posted by 寒靈.伊 at 2006-1-13 07:59 PM:
http://cq.netsh.com/eden/forum/hp_note.php?iHpNoteID=5975945

關事嫁咩..=.="nn[ Last edited by ◤天空夏藍◢~ on 2006-1-13 at 08:32 PM ]
願所有人都找到佢地杯茶.............
無la....唉..我鐘意哥個已經拍緊拖.....傷心..><"
相愛不如相知。
雖然不能成情人,但都可以成知己。
可惜佢知道我愛佢..我同佢講左....唉~~~第日好難做到朋友lu.....><"
主動係好,如果唔想講出來,
都可以用行動來表示...............
但係佢而家知道我係鐘意佢呢....最慘唔係呢一點..係佢鐘意哥個根本唔鐘意佢....只係玩佢.....但係佢仲係咁鐘意哥個男仔....我對佢真心..佢就唔領情...人地玩佢...佢就仲係咁愛哥條友..諗到呢一點..我就好火都黎呀
問世間情為何物..........
真愛就係要負出的,佢而家的心情就好似你一樣,明知哥個人唔鍾意佢,但佢仍然愛哥個人,呢d就係負出。
你唔好放棄......如果哥個人真係唔愛佢,總有一日,佢會發覺真愛其實一直都係佢身邊,只係佢唔去珍惜.......
Originally posted by yusofulck at 2006-1-14 12:31 PM:
問世間情為何物..........
真愛就係要負出的,佢而家的心情就好似你一樣,明知哥個人唔鍾意佢,但佢仍然愛哥個人,呢d就係負出。
你唔好放棄......如果哥個人真係唔愛佢,總有一日,佢會發覺真愛其實一直都係佢 ...

等到哥日黎哥時..我諗可能我都死左la...唉~~~好多人都叫我放棄...但係我真係唔知呀..我好鐘意佢...但係佢成日都叫我唔好等佢..唔好再哂時間係佢身上...佢唔值得我哂時間..我都唔知點咁...唉~~感覺上覺得佢一世都唔會鐘意我嫁la...><"~
我作為一個旁觀者,我不應該給予任何意見......
但如果呢段情唔屬於你的,你應該放棄......
可能,你身邊又有一個默默地等待你的人,
只係你未發覺.............
嘗試下放手啊,我諗對你同對你鍾意的人都有好處.........
又或者你認為繼續等落去係值嫁......我都支持你.......
http://mtv4.net/mtv4-play/z7_mtv415507z1153071k.htm
(終於明白)
聽下歌喇,會舒服d~
送首詩比你(由於最近少寫作,所以作得冇緊好)
天地有情情害人,
地獄無情卻不棄。
但願愛人幸福生,
願為情死可憐人。