BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3005|回復: 22

呢篇野我笑了足足一分鐘(轉貼)

而家澳門街啲服務態度真係令人0 哂咀
話說尋日我經過一日辛勤嘅工作, 放工之後見時間尚早, 仲未食晚飯, 就喺我屋企附近一間我成日幫襯嘅茶餐廳強記坐低, 諗住飲番杯咖啡, 強記入邊啲老闆同伙計我都熟哂, 大家街坊街里, 不過尋日我就見佢請咗個新伙計, 係個中佬, 我第一眼見到佢就覺得佢怪怪地, 雙眼無神唔知望邊度, 上身著住一件好巢嘅白色短袖恤衫, 下身著條舊款短波褲, 嗰對光管真係強記停電都唔駛驚, 當中仲可以見到卷曲而稀疏嘅腿毛, 你都咪話唔性感, 對腳著住對黑色皮鞋, 冇著襪, 潮到爆;

因為唔識得我, 佢就埋嚟問我:「要咩?」, 就兩個字, 聲音好冷酷, 我同佢講:「比杯齋啡我」, 佢由頭到尾都冇望過我就行開咗, 過咗一陣, 佢拎住杯齋啡埋嚟, 放咗喺我檯面, 不過佢太大力, 杯啡淌瀉哂, 成檯都係, 仲飛咗啲落我件恤衫度;

唔駛問我梗係扯火, 不過因為我唔熟呢個人, 我冇即刻發佢圍, 只係怒啤住佢, 佢終於第一次望住我, 嗰個眼神, 好似幾晚冇訓仲輸咗好多錢咁, 一片茫然, 佢就係咁望住我, 又唔出聲, 又唔道歉, 我地大家對望咗成廿秒, 我個心諗, 你如果唔講聲對唔住, 你唔駛旨意可以見到聽日嘅日出;

就喺我地兩個用眼神僵持嘅時候, 我突然從佢嘅眼神感覺到佢內心起咗微妙嘅變化, 我感覺到佢有團火由內心爆發, 再由雙眼湧出嚟, 佢突然之間用佢隻左腳一腳踩上我張檯上邊, 再用佢雙手由佢左腳腳眼位置開始, 沿住佢對光管一直撫摸到佢大腿, 身體不停有節奏地前後擺動, 佢終於開口同我講嘢:「密密斟~~~像咖啡~~~願意斟到瀉~~~」;

............我用咗足足十秒令自己對呢件事作出反應, 再迅速地諗應變對策, 最後...我起身.....行埋老闆度...對佢講:「.....埋單........」, 我拖住疲憊嘅身軀離開強記.....番屋企......
真人真事ge話係幾搞野架~
唔知間強記嚮邊樹呢?
佢條腰等我黎收拾...
咁呀..搵日去強記了喎!!
都唔知嚮邊...我都想見下佢本人

係咪精神病患者...
講到真咁款 ...
世上無奇不有...所以咁都唔係咁出奇..

回復 7# wkasan 的帖子

係真架..有埋間野的名.

回復 6# 陳近南 的帖子

嘩..你真係想慕名而去.
吓...唔係你轉貼ge咩...我以為你知道tim...
我唔知間野在哪..不過呢個係真人真事架啵
咁樣宣傳間店都比佢諗到 ...
快D學下人地LA..用卑鄙方式去宣傳
一個大男人會咁做咩
不過真係笑左出黎~哈!