請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3555|回復: 6

最近得知某位朋友 要 ...

幫你找了分手的理由N個 ...

搞笑版:
1)對唔住,我有絕症,分手啦~~
2)我阿媽同我地夾過八字,唔單止唔夾,仲會剋死我老豆,所以而家要飛你。
3)你就皇帝享受,我就奴隸感受,點一齊呀??
4)因為我會早死,所以我唔可以愛你。
5)我最近先發現原來我都係女人,Sorry~(boy)
6)Sorry,因為我係基佬~~!!
7)我都唔知當初點解會同你一齊,你係咪落左降頭呀??
8)我又唔係情場燒烤叉,又點會專拮豬扒呢?
9)相士話我係天煞孤星,你都係走啦~

情聖版:
10)我唔識得去關心人,所以我無資格去愛你。
11)我係愛你架,但無奈我地既timing錯左,或者我地注定有緣無份啦~
12)我地既愛就好似扣錯鈕一樣,既然係無心開始,不如分手啦~
13)因為愛得深就恨得深,所以我唔可以再愛你。
14)我恐怕我對你既愛超出我所能既負苛,最終最傷心既亦得我一個....
15)Sorry,我根本唔知咩係”愛”,我絕對唔係一個好情人。

豪爽版:
16)唔愛就唔愛,所有理由都係藉口。
17)我要去外國讀書呀,等得你就等啦~Bye~
18)我都唔知點解唔再愛你,我都好無奈,所以你唔好問。
19)對唔住,分手啦,如果你要打我既,打啦~~!!
20)愛就愛,唔愛就唔愛,呢個係現實,你都係接受現實啦~
21)算啦~我地以前開心過咪得囉~
22)緣盡就唔好強求,勉強就唔會有幸福,分開啦~
23)Easy come easy go,唔好拖拖拉拉啦~

掣沉對方版:
24)當初決定同你一齊,就係我一生做過最錯既事。
25)因為你一次好又一次咁hurt我,你已經唔值得我去愛啦~~!!
26)佢既出現,令我唔記得點愛你,你都係俾自己走得高貴D啦~
27)你以為我真係咁愛你咩?你睇下你自己咩樣,而家我玩完啦~~!!
28)有時我都想問你老豆老母點生女架,生到好似你咁,我頂唔順啦~!
29)你呀,成塊豬?咁,拮都拮唔入呀~!

變心版:
30)我係曾經愛過你呀,但而家已經唔再愛你啦~
31)我最愛個個唔係你,再同你一齊我feel對你唔公平。你唔mind我m i n d 牙~~~
32)佢係比你好,我應我係愛佢多D~~~
33)世界都會變啦,何況我係一個普通人??
34)無錯蘋果係好食,但我而家鍾意食橙多D喎~~

強詞奪理版:
35)我連自己都未識愛,點去愛你呀?
36)我怕受傷,為左唔令自己受傷,唯一既辦法就係唔去愛。
37)我仲未慣有個人係身邊。
38)雖然有緣一齊,但唔代表有份。
39)你唔接受我既一切又點會交個心出黎呀??

埋怨對方版:
40)你根本無愛過我,我又點會對你有所留戀??
41)我太愛你,但愛得太沉重,我唔想令自己生活係咁沉重既愛之中。
42)我唔想愛一個已經唔愛我既人啦~~
43)愛一個人要付出真心,但對你付出既一定唔係好~~
44)你太易愛人啦,你根本唔係真正愛,你只係一時衝動。
45)我愛既係你,但唔係而家既你,你變左啦~~!!
46)發覺你唔愛我,又唔想俾你飛,所有我而家要飛你~~!!

扮偉人版:
47)係我一生人中,你係對我最好既人,可惜我太自私啦,我唔想傷害一個對我咁好既人,Sorry.....
48)愛一個人唔一定要佔有。
49)我仲鍾意你,但係好feel到你同我一齊你好唔開心,為左你開心,我地散啦~~
50)世界好大架,唔好因為我綁住自己。
51)咩叫”幸福快樂”呀?日日對住就叫幸福快樂咩?
52)你係一個好女仔,我feel自己真係配你唔起。
53)為你好,就唔應該夾硬要同你一齊,咁樣你會好辛苦。

其他:
54)當我同你一齊之後,我發覺你唔係我所鍾意類型。
55)係大家感情無咁深既時候分手啦,好過第時大家唔捨得。
56)我認為天同地唔可以黐埋一齊,我同你既情況一樣。
57)如有日你同我阿媽跌落水,我諗我都係幫我阿媽先。
58)多謝你令我明白咩叫”愛”,但你同時令我明白到我所愛既唔係你。
59)我一向都好尊重你,所以請你尊重返我呢個決定。
60)離開你既痛唔夠同你一齊既痛。
分手都要甘多個理由  
得一個係真實  唔再愛對方
別傻了 愛著分手比比皆是 我都曾經試過 ...
有時分開 對 雙方都好ge ...
擁有只不過係幸福的一種...
在一起不過是享受高潮的快感
剩下的是什麼拿扣扣來花花
歹勢~我比妳窮!
錢歹賺辣
在一起不過是享受高潮的快感