BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2077|回復: 7

2008-09-05 無敵珊寶妹 - 電視原聲帶

[發帖際遇]: 陳近南在公車上揀到現金10銖.

【專輯歌手】電視原聲帶
【專輯名稱】無敵珊寶妹
【發行公司】華納唱片
【發行日期】2008/09/05
【檔案大小】60.7MB
【音樂格式】MP3
【音樂品質】CBR192Kbps
【存放空間】Sendspace
【檔案來源】網路
【專輯介紹】
當自卑的珊寶妹,遇上了自大又自戀的孫無敵,兩個人用了全世界最不正常的方式相知相遇,卻幻化出最自然最心動的簡單愛情?
華納新一代偶像歌手x三立必中出品x可樂王趣味筆觸新潮混搭復古,驚喜火花連番上演!
首波Kuso推薦,片頭曲<情花開>2008愛永遠renew版60年代經典老歌,周星馳「破壞之王、家有喜事」之愛用歌曲!
張棟樑第一首復古Rumba愛情舞曲!更首度嘗試誇張綜藝式歌舞,挑戰自我娛樂性的最高境界,為2008最開心的偶像劇,打開最Happy的開始!
嚐鮮推薦,插曲<LOVE>
樂壇新星郭采潔、少林足球大師兄「黃一飛」,劇中父女版俏皮對唱,黃一飛繼獻出台灣戲劇處女作外,也首度獻唱國語歌曲,新鮮指數破表!
清新混搭笑料好手!
張棟樑、郭采潔、大師兄黃一飛、梁赫群、陳漢典、大炳
全新組合,耳目一新!
力抗黑金、物價上漲的低迷人心!

【專輯曲目】
01_情花開 (2008愛永遠Renew版) (張棟樑)
02_情花開 配樂 (快板)
03_L.O.V.E (郭采潔)
04_L.O.V.E 配樂 (大悲)
05_不甘示弱 (張棟樑)
06_不甘示弱 配樂 (AG)
07_笨的可以 (郭采潔)
08_笨的可以 配樂 (哀傷)
09_微不足道 (邱澤)
10_微不足道 配樂
11_慶幸有你愛我 (蔡淳佳)
12_誠實地想妳 (郭采潔)
13_情花開 配樂 (復古版)

14_L.O.V.E 配樂 (溫馨版)
15_L.O.V.E (全民Happy對唱版) (郭采潔 & 黃一飛)

【載點】
遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 10 才可瀏覽,您當前積分為 0

nn[ 本帖最後由 陳近南 於 2008-9-24 12:32 PM 編輯 ]
空間等到自然死...有就快下載...冇左唔好叫我搵...
[發帖際遇]: 由妮可收取租客本月房租現金33銖.
nnd歌好似好古老咁喎

同埋   我唔識下載
d 歌係改版歌曲黎架...呢個電視劇嚮台灣紅到爆...遲 d 空間瓜左想搵都冇...
+我msn
原帖由 陳近南 於 2008-10-2 12:03 PM 發表
d 歌係改版歌曲黎架...呢個電視劇嚮台灣紅到爆...遲 d 空間瓜左想搵都冇...

真係咁好聽 
不過睇個款好似好有創意咁

但己經下載唔到啦

你看這事兒怎麼辦?
講呀...我岩岩試過...都仲得...