BYsan

成為會員
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2028|回復: 21

去大陸要小心!!

[發帖際遇]: 微風在賭場爽了一把, 贏得現金7銖.

我收集左幾個案件,你地睇完之後,希望盡量注意下啦~

e+ d人仲勁過d賊   今日我同3個fd出大陸去到地下商場到 行行下街有一條油行黎話問你少少問題   唔踩佢後面黎多件   之後我地都系唔理佢  佢地話唔停系到就打7你 之後我地就停左系到聽 之後佢地話識唔識一個系濠江ge人 之後我地話唔識 帶我地去餐廳到問野  叫左7 8個人黎睇2下走左 之後佢地話帶我地去佢大佬到睇下系咪我地 之後我地唔肯  佢地就話我地唔會對你點 就比我大佬認下姐 之後我地就跟左走 塔的士去左園明園到 話比d電話比佢地壓住 怕我地走 之後我地緊系唔肯比佢地啦 佢地話信佢地之後 佢地就搶 之後我地就重有少少錢搭的士去報公安 去錄左口公都錄左成粒鐘 d呀sir話遲d捉到人去認人 大家要小心d ((果d系d17~~21歲果d人))

我戈次係咁
戈次同個fd出大陸,,,,
之後就一齊去地下商場LA...
行行下,,,跟住肚餓WO...咁咪去左間KFC食野LOR...
之後差唔多食哂戈陣,,,,有2個野行左埋黎我地將台度,,,
問我地識唔識濠江GE一個野,,叫林XX,,,THEN又問我地係咪讀濠江,,,,
咁我就梗係知咩事LA>...之後話我讀庇道<---戈刻淨係諗到呢間,,,
之後佢又問我同叫乜名,,我個fd就老吹佢姓梁,,我老吹話我姓陳,,,
跟住戈2條大陸lay就叫我地證明la...
"想點證明wo..."我就爆左句,,,
佢就up左66xxxxxx ge電話,,,問我係咪呢個電話,,,
我話唔係wo..
阿大陸lay就話喇 "你...打比佢,,佢打比你,,我睇下係咪就得喇!!!"(叫我同我個fd互打電話)
唉...曬氣la...
叫你拎出黎,,擺明就想搶野la...
我就答佢,,,"地下商場wo...收唔到ga"
佢吹我唔脹,,,之後就話,,,"咁你電話有佢電話紀錄GA嘛!!"
我話,,"冇WO..我不嬲都冇佢手提NUMBER...屋企就有"
大陸lay就繼續講"咁你點搵佢ga...!!?"
我話..."我打佢屋企ga wo"
之後佢又叫我show出黎,,,
我答佢"我用屋企電話打比佢,,點show啊"
之後佢好似唔夠我講,,,一拳打落將台度,,,,懶係大力咁!!!
隔左陣,,,第3個大陸lay登場,,,
又係問番戈d野,,,之後我依舊咁答...
後尾佢好似唔服氣,,,就彈左句"係咪玩野啊,,,"
我就話"唔敢,,,點敢wo!!"
佢就同我講,,,"我唔想你矮左幾吋wo..."叫我小心d答佢野,,,
我就扮唔明同佢講..."姐係咩啊!!?"
戈刻好似寸親佢,,,又爆左句"e加係咪玩野啊!!!"
我都係戈句,,,"唔敢..點敢呢!!"
後尾戈個野好似又唔夠我講,,,
坐埋一邊,,,另外有條大陸lay就出左去,,
我估佢9成係call人黎la...
之後就趁佢地唔維意戈陣,,,即刻衝左出去,,,
跟住就冇事喇,,,,不幸中的大幸..kaka!!!

我今日都預過樓主ge事
我同一個男仔fd 兩個人準備離開地下商場之制
有條某利 又係十七 八歲左右
走埋尼
某利:你兩個唔好行住
我:咩事(但我冇停低過 一路繼續行)
某利:你地米行住先la 我有d問題想問你地
我:咩事 快d講(但係我都冇停低過 繼續行)
某利:只係問你d問題 唔會對你點
我:係咩?(但係我都冇停低過 繼續行)
某利:你地係米澳門人尼?
我: (心諗實有d問題)係唔係又點先 做咩事先?(但係我都冇停低過 繼續行)
某利:你答我係定唔係la
我:你講左咩事先(但係我都冇停低過 繼續行)
某利:咁你地係讀邊間學校?
我:問尼做咩?咩事(但係我都冇停低過 繼續行)
某利:你答左先 唔洗驚
我:你講左咩事先(但係我都冇停低過 繼續行)
某利:因為有人偷左我地d野
我: (我個頭就及到佢同附近另一條傻仔打眼色) 係咩 唔知wo (但係我都冇停低過 繼續行)
某利:你停一停底先la
我: 唔知wo 唔關我事

跟住我就同個fd一路直出走左lu~~~

樓主就真係...........=.=
一睇就知實有問題
樓主居然會跟埋去.........
我果時心諗到 如果我答親佢任何一個問答
佢實話知你三七廿一都話係你la
實會叫我地跟佢地走
不過佢地兩條傻仔
對我地兩個
真係不自量力

我都遇過啦...我同兩個fd行下有三個野行埋黎...問我地識唔識邊個邊個...
我地都唔理佢地就走左...之后仲跟住黎...跟左好耐...我地都冇理佢地...
佢地仲話:問你地少少野姐..唔係咁冇禮貌下!!
我都係唔理佢地...照行..之后佢地就冇跟黎...
唔洗怕喎...商場咁多人!!

我上次都試過
上一次同班fd出去....
又問左同你地同一樣ge問題(濠江哥條友)...
之後我個fd就話唔識...之後就帶頭走
當然我地其餘幾個就跟著佢走la
之後就有個大陸lay&#25886;部電話出黎,叫我個fd同佢個大佬講
但係我個fd都係冇濕佢
之後我地走去食野...佢地就跟著我地...
不過佢地冇跟入黎..淨係系出面行過...唔夠十秒就走左....

其實仲有好多..但我唔貼出黎啦,
總結以上既事件...
不幸遇到的話..最好既方法就係唔好理~
甘都俾人昆到
你地四個人喎
且是地下..  咁多人
你就跟佢地走呀
呢個 個案係N年前架喎 之後地下商場加左N個保安 ...  
[發帖際遇]: 阿soup不小心在路邊揀到一個信封, 發現裡面原來有現金16銖.
nn好恐怖..
好彩我都唔駛怕&#21867;....^^
e+ d大陸仔真係勁!!~
[發帖際遇]: 寒靈.伊獲得醫療補助現金50銖.
nn好在我唔中意去大陸~~
亦冇咁ge機會~去~
原帖由 kasan 於 2008-6-24 01:40 PM 發表
呢個 個案係N年前架喎 之後地下商場加左N個保安 ...  

條"橋"就係N年前都用緊,
不過第1個個案係前幾日發生GA~
嗯~
返大陸一家要小心~
[發帖際遇]: 寒靈.伊請朋友們吃飯, 花費現金32銖.
nn好在我萬年唔返一次~

回復 7# 的帖子

[發帖際遇]: Siu偉英雄救美, 獲得現金3銖.
nn前幾日@@?咁大鑊-0-~?
自己一個更加要小心d~
一個人絕對唔會出大陸~~!
恩~
唔去最好~
嗯嗯~
&#21709;澳門玩就好~
不過澳門我又唔覺得有咩好玩~
除左機鋪外~